یک بسیجی دانش آموز
امید من به شما دبستانی ها است - امام رحمت الله علیه
| ||
16. واحدی از ارتش عثمانی که تحت فرماندهی سروان فریتز کلاین در عملیات شرکت داشتند.
17. سروان فریتز کلاین به همراه دیگر افسران عملیاتی در قرارگاه نیروهای عثمانی در بهار سال 1915 و قبل از حمله به بصره. این شهر در روز 20 نوامبر سال 1914 توسط نیروهای بریتانیائی تصرف شده بود.
18. سروان کلاین با افسران سوئدی که ژاندارمری ایران را آموزش میدادند نیز رابطه نزدیکی داشت. (عکس: هایال مارسون، فرمانده ژاندارمها به همراه بزرگان قشقایی)
19. سروان کلاین با افسران سوئدی که ژاندارمری ایران را آموزش میدادند نیز رابطه نزدیکی داشت. (عکس: اکستورم، افسر سوئدی فرمانده پایگاه و مردان کرد که در ژاندارمری خدمت میکردند)
20. عکس از میان اسناد فریتز کلاین: حاجیآباد در نزدیکی کرمانشاه. تاریخ 1915/1916 میلادی.
21. سلیمان عسگری (فرد نشسته در اتومبیل) فرمانده نیروهای عثمانی به همراه سوارکاران قبایل عرب در حمله به پایگاه بریتانیایی"شیبه" در نزدیکی زوبیر. این عملیات با شکست سنگینی روبرو شد و سلیمان عسگری با شلیک تیر در اتومبیلاش به زندگی خود پایان داد.
22. با شکست نیروهای عثمانی در عراق امروز، فریتز کلاین با باقیمانده واحد خود موفق به فرار شد. او توانست با پای پیاده بیش از صد کیلومتر از میان صحراها عبور کند و با اینکه مورد حمله راهزانان قرار گرفت و تعدادی از همراهانش مجروح شدند، خود را به ترکیه برساند و از آنجا به آلمان برگردد.
23. فریتز کلاین در آلمان از عقاید نظامیگری دست برداشت، از منتقدین سرسخت سیاست"امپریالیستی" شد و به فلسفه روی آورد. به گفته دکتر ولتسکه، رئیس موزه پروس، عقاید دوران پس از جنگ کلاین بشدت تحت تاثیر فلسفه زرتشت بوده است. فریتز کلاین مسافرتهای زیادی کرد (عکس کنار آبشار نیاگارا) او در دست نوشتههایش نوشته است:«ایران تا ابد کشور رویایی من خواهد ماند.»
********* (1) نقش فتاوای علمای شیعه علیه انگلیس در جنگ جهانی اول در عراق و خوزستان، نویسنده: محمد (عبدالله) طرفاوی. (2) بیگدلی، دکتر علی، تاریخ سیاسی- اقتصادی عراق، ص 15، مؤسسه مطالعات و انتشارات تاریخی میراث ملل، چاپ اول، 1368. (3) الحسینی، عبدالرزاق، تاریخ العراق السیاسی الحدیث، ص 48. (4) محمدقلی مجد، قحطی بزرگ، ترجمه محمد کریمی. موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی. تهران، 1387. [ سه شنبه 93/9/18 ] [ 9:7 صبح ] [ SABER ]
[ نظرات () ]
|
||
[قالب وبلاگ : تمزها] [Weblog Themes By : themzha.com] |