سفارش تبلیغ
صبا ویژن
یک بسیجی دانش آموز
امید من به شما دبستانی ها است - امام رحمت الله علیه 

16. واحد‌ی از ارتش عثمانی که تحت فرماندهی سروان فریتز کلاین در عملیات شرکت داشتند.

 

 

17. سروان فریتز کلاین به همراه دیگر افسران عملیاتی در قرارگاه نیروهای عثمانی در بهار سال 1915 و قبل از حمله به بصره. این شهر در روز 20 نوامبر سال 1914 توسط نیروهای بریتانیائی تصرف شده بود.

 

 

18. سروان کلاین با افسران سوئدی که ژاندارمری ایران را آموزش می‌دادند نیز رابطه نزدیکی داشت. (عکس: هایال مارسون، فرمانده ژاندارم‌ها به همراه بزرگان قشقایی)

 

 

19. سروان کلاین با افسران سوئدی که ژاندارمری ایران را آموزش می‌دادند نیز رابطه نزدیکی داشت. (عکس: اکستورم، افسر سوئدی فرمانده پایگاه و مردان کرد که در ژاندارمری خدمت می‌کردند)

 

 

20. عکس از میان اسناد فریتز کلاین: حاجی‌آباد در نزدیکی کرمانشاه. تاریخ 1915/1916 میلادی.

 

 

21. سلیمان عسگری (فرد نشسته در اتومبیل) فرمانده نیروهای عثمانی به همراه سوارکاران قبایل عرب در حمله به پایگاه بریتانیایی"شیبه" در نزدیکی زوبیر. این عملیات با شکست سنگینی روبرو شد و سلیمان عسگری با شلیک تیر در اتومبیل‌اش به زندگی خود پایان داد.

 

 

22. با شکست نیروهای عثمانی در عراق امروز، فریتز کلاین با باقیمانده واحد خود موفق به فرار شد. او توانست با پای پیاده بیش از صد کیلومتر از میان صحراها عبور کند و با این‌که مورد حمله راهزانان قرار گرفت و تعدادی از همراهانش مجروح شدند، خود را به ترکیه برساند و از آن‌جا به آلمان برگردد.

 

 

23. فریتز کلاین در آلمان از عقاید نظامی‌گری دست برداشت، از منتقدین سرسخت سیاست"امپریالیستی" شد و به فلسفه روی آورد. به گفته دکتر ولتسکه، رئیس موزه پروس، عقاید دوران پس از جنگ کلاین بشدت تحت تاثیر فلسفه زرتشت بوده است. فریتز کلاین مسافرت‌های زیادی کرد (عکس کنار آبشار نیاگارا) او در دست نوشته‌هایش نوشته است:«ایران تا ابد کشور رویایی من خواهد ماند.»

 

 

*********

(1)  نقش فتاوای علمای شیعه علیه انگلیس در جنگ جهانی اول در عراق و خوزستان، نویسنده: محمد (عبدالله) طرفاوی.

(2) بیگدلی، دکتر علی، تاریخ سیاسی- اقتصادی عراق، ص 15، مؤسسه مطالعات و انتشارات تاریخی میراث ملل، چاپ اول، 1368.

(3) الحسینی، عبدالرزاق، تاریخ العراق السیاسی الحدیث، ص 48.

(4) محمدقلی مجد، قحطی بزرگ، ترجمه محمد کریمی. موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی. تهران، 1387.


[ سه شنبه 93/9/18 ] [ 9:7 صبح ] [ SABER ] [ نظرات () ]

5

بر طبق اسناد جدید منتشر شده؛
ورود مخفیانه سربازان آلمانی به ایران/ رؤیای ابدی من ایران است!
دولت های انگلیس، روسیه، آلمان و آمریکا همواره علاقه خاصی به دخالت در ایران داشته اند. اسناد جدید منتشر شده، بخشی از نقش آفرینی دولت آلمان در جنگ جهانی اول علیه ایرانیان را به نمایش گذاشته است.
1 

 

 

به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، تاریخ ایران سرشار از دخالت ها و خیانت های کشورهای مختلف غربی و شرقی است که انگلستان، آمریکا و روسیه در رأس کشورهای مداخله گر قرار می گیرند. این سیاست های استعماری و استبدادی که همواره در طول تاریخ ادامه داشته، معمولا اسنادش پس از سال ها منتشر می شوند.

 

 

اسناد جدید منتشر شده نشان می دهد که آلمان نیز از همان جنگ جهانی اول به عنوان امپراطوری نوظهور، برای رقابت با انگلستان و روسیه، فعالیت های ضد ایرانی اش را آغاز کرده بود.

 

 

جنگ جهانی اول در اوت 1914 میلادی مطابق با مرداد 1293هجری شمسی، آغاز شد. دولت عثمانی ابتدا سیاست بی طرفانه ای پیش گرفت، زیرا سیاستمداران این کشور معتقد بودند، اگر عثمانی وارد کارزار شود، اولین قربانی آن امپراطوری عثمانی خواهد بود و"مسئله شرق" که معنای عام آن نزاع بین امپراطوری عثمانی و دول اروپاست به سود اروپائیان تمام خواهد شد.

 

 

در 29 اکتبر سال 1914 میلادی متفقین دولت عثمانی را متهم نمودند بندرهای روسیه واقع در حاشیه دریای سیاه را بمباران کرده است. علت این امر آن بود که چون ناوگان دریایی عثمانی در دریای سیاه در حال مانور بود، روسیه ضمن تعقیب آنان با ناوگان خود، سعی در مین گذاری تنگه بسفر نمود.

 

 

نیروهای عثمانی به مقابله با آنان پرداختند و کشتی های حامل مین را غرق نموده، خسارات سنگینی به آنها وارد ساختند. لذا در تاریخ 2 نوامبر ابتدا روسیه، و پس از آن در تاریخ 5 نوامبر انگلیس و فرانسه علیه کشور عثمانی اعلام جنگ کردند(1)

 

 

آلمان با سیاست های خاص خود بر اقتصاد، ارتش و مطبوعات عثمانی مسلط شد. انگلیس این سیاست ها را تهدیدی برای منافع خود در خلیج فارس و هند تلقی می کرد، و برای مقابله با آن با فرانسه و سپس روسیه قراردادهایی منعقد ساخت.(2)

 

 

چون امپراطوری عثمانی از ملیت های مختلف شکل گرفته بود، انگلیس با دسیسه گری بذرهای تفرقه و اختلاف را در بین اقوام گوناگون پاشید. آلمان برای رویارویی با این نیرنگ، سیاست اتحاد اسلامی را که از اندیشه های سیدجمال الدین اسدآبادی بود، برای نجات و جلوگیری از فروپاشی امپراطوری عثمانی(مرد بیمار اروپا) تبلیغ می کرد. (3)

 

 

سایت دویچه وله آلمان (Deutsche Welle) خبر داده است: طبق اسناد تاریخی که در اختیار دویچه وله قرار گرفته، ارتش آلمان در زمان جنگ جهانی اول برای اجرای عملیات، واحدی را به فرماندهی سروان "فریتس کلاین" به ایران و عراق اعزام کرده بود.

 

 

این افسر آلمانی که در ایران به توطئه و خرابکاری مشغول بوده، در دست نوشته هایش آورده است: «ایران تا ابد کشور رویایی من خواهد ماند.» [!]

 

 

محققان نوشته اند که در جریان جنگ جهانی اول در طول سال‌های 1917 تا 1919 بین هشت تا ده میلیون نفر از جمعیت بیست میلیونی ایران یعنی 40 درصد در اثر قحطی یا بیماری‌های ناشی از سوءتغذیه از بین رفتند. (4)

 

 

دویچه وله عکس هایی تاریخی از عملیات مخفی ارتش آلمان در ایران و عراق منتشر کرده، طبق نظر خود مطالبی ذیل آن نوشته است: [بخش اندکی از نوشته های دویچه وله به دلیل آنکه برخلاف مستندات صریح تاریخی بود، حذف شد.]

 

 

1. گرچه اطلاعات زیادی از نبردهای متفقین و متحدین در جنگ جهانی اول در اروپا وجود دارد، اما نبردهای حاشیه‌ای آن‌ها به خصوص در ایران و عراق امروز به فراموشی سپرده شده است. اخیرا 5 هزار عکس و دست‌نوشته‌های سروان فریتس کلاین (نفر وسط) توسط پسر 95 ساله او در اختیار پژوهشگران قرار گرفته که با بررسی آرشیو وزارت خارجه آلمان صحت آن تایید و اطلاعات بسیاری از آن بدست آمده است.

 

 

2. سروان فریتس کلاین قبل از آغاز جنگ جهانی اول، وابسته نظامی سفارت آلمان در تهران بوده است. او با فرهنگ ایران کاملا آشنا بود و زبان فارسی می‌دانست. کلاین با آغاز جنگ به برلین فراخوانده شد. طراحان نظامی دولت پروس در پی ضربه‌زدن به نیروی دریایی بریتانیا به این نتیجه می‌رسند که باید تاسیسات کمپانی نفتی ایران و انگلیس مورد خرابکاری قرار گیرد. سروان کلاین داوطلب اجرای طرح می‌شود.

 

 

3. سروان کلاین برای اجرای طرح خرابکاری در تاسیسات نفتی کمپانی ایران و انگلیس، واحدی را تشکیل می‌دهد که از چند مهندس، پزشک، 306 سرباز اسیر سابق اتریشی و مجاری که از اردوگاه‌های روس‌ها گریخته بودند، تشکیل شده بود.

 

 

4. واحد عملیات مخفیانه سروان کلاین تحت فرماندهی ارتش عثمانی که جزو قوای متحدین بود، قرار گرفت و با کمک نیروهای عثمانی خود را به منطقه عراق امروزین رساند.

 

 

5. به نوشته سروان کلاین در شرایطی که نیروهای روس در شمال و نیروهای بریتانیا در جنوب ایران حضور داشتند، ارتش عثمانی در فکر اشغال بخش غربی ایران بود. سروان کلاین با این نظر مخالف بود و می‌خواست از طریق مردم منطقه با نفوذ این دو کشور مقابله کند.

 

 

6. دویچه وله مدعی شده است که این سرباز آلمانی دیدارهایی با برخی بزرگان کربلا داشته و آن ها از او استقبال کردند.

 

 

7. طبق اسناد، سروان کلاین 50 هزار "رایش مارک" پول رایج آن زمان آلمان را برای مبارزه علیه انگلیس به کار گرفت.

 

 

8. [ادعای دویچه وله] از اسناد این‌گونه بر‌می‌آید که سروان کلاین همزمان تلاش کرده‌است ارتباطات وسیعی با مردم و عشایر منطقه برقرار کند. (عکس یادگاری از اسماعیل قشقایی نماینده دوره پنجم مجلس شورای ملی که به فریتس کلاین تقدیم شده است.)

 

 

9. عکس از اسناد سروان کلاین: ورود سوارکاران به کرمانشاه پس از جنگ در کنگاور تاریخ عکس: 29 اوت سال 1915 میلادی.

 

 

10. عکس از اسناد سروان کلاین: میدان شاه اصفهان که بعدا به میدان "امام" تغییر نام پیدا کرد. به گفته دکتر ولتسکه، رئیس موزه پروس که اسناد را در اختیار بخش فارسی دویچه وله قرار داده در حال حاضر نمایشگاهی از عملیات سروان کلاین در بحبوحه جنگ جهانی اول در این موزه برقرار است و سفارت آلمان در تهران در حال تهیه مقدمات برای برگزاری این نمایشگاه در یکی از موزه‌های اصفهان است.

 

 

11. در کنار تلاش سروان کلاین برای برقراری ارتباط با اقوام و قبایل منطقه، یک تیم از واحد او به همراه دو افسر به نام‌های هانس لورز (که فرمانده تیم بود) و باک موفق به انفجار خط لوله نفت آبادان شدند. یک هفته بعد قبیله ای که کلاین با آن‌ها رابطه نزدیک داشت، به این خط لوله حمله کردند. این حملات باعث شد تا ارتش بریتانیا (طبق برآورد فرماندهی ارتش آلمان) 320 میلیون لیتر نفت از دست بدهد.

 

 

12. علیرغم تلاش‌های واحد سروان کلاین، ارتش عثمانی در مقابل انگیس دچار شکست‌های پیاپی شد. عکس: اعدام دو نفر توسط نیروهای عثمانی به اتهام همکاری با انگلیس در بغداد.

 

 

13. عکس از میان اسناد فریتز کلاین: دکتر شاخت و خواهرش در کنار پل راه آهن بغداد. او پزشکی بود که واحد سروان کلاین را همراهی می‌کرد.

 

 

14. عکس از میان اسناد فریتز کلاین: ورود واحد تحت فرماندهی فرتیز کلاین در ماه دسامبر 1914با لباس ارتش عثمانی به حلب (سوریه) که آن زمان جزو قلمرو عثمانی به حساب می‌آمد.

 

 

15. واحد تحت فرماندهی سروان فریتز کلاین با این قایق‌ها خود را به "مصیب" عراق رساندند. این قایق‌ها در آن‌جا فروخته شدند. قسمتی از نیروها عازم بغداد و بخشی کوچکتر به همراه سروان کلاین عازم کربلا شدند.

ادامه در صفحه دوم


[ سه شنبه 93/9/18 ] [ 9:5 صبح ] [ SABER ] [ نظرات () ]

شهید حاج ابراهیم همت در میان رزمندگان لشکر27 حضرت رول اکرم


[ شنبه 93/9/15 ] [ 10:36 صبح ] [ SABER ] [ نظرات () ]


[ شنبه 93/9/15 ] [ 10:33 صبح ] [ SABER ] [ نظرات () ]


[ شنبه 93/9/15 ] [ 10:29 صبح ] [ SABER ] [ نظرات () ]


[ شنبه 93/9/15 ] [ 10:26 صبح ] [ SABER ] [ نظرات () ]


[ شنبه 93/9/15 ] [ 10:25 صبح ] [ SABER ] [ نظرات () ]

پیکر پاک شهید علی احمد قیطاسی پس از 27 سال جاویدالاثر بودن روز پنجشنبه با بدرقه پرشور مردم وفادار نهاوند تشییع شد و در گلزار شهدای این شهر آرام گرفت.شهید احمدعلی قیطاسی متولد سال 1344 از نیروی رسمی ژاندارمری سابق بود که در سال 1366 به همراه یکی از همرزمانش برای شناسایی در منطقه زبیدات عراق وارد خاک این کشور می‌شوند که توسط نیروهای بعثی اسیر شده و به پادگان العماره منتقل می‌شود. وی تا سال 69 در این پادگان اسیر بوده و هنگام آزادی اسرا مقدمات بازگشت وی به وطن فراهم می‌شود اما به علت اعتراض او به مسوولان پادگان درگیری بین او و سربازان بوجود می‌آید که در ‌‌نهایت وی به شهادت می‌رسد و در‌‌ همان منطقه دفن می‌شود. پیکر مطهر این شهید والامقام به تازگی از سوی گروه تفحص شهدا شناسایی شده است. شهرستان نهاوند در دوران دفاع مقدس 850 شهید سرافراز را تقدیم اسلام و انقلاب اسلامی کرد. شهرستان نهاوند با جمعیت حدود 190 هزار نفر در جنوب استان همدان واقع شده است./ISNA

پیکر پاک شهید علی احمد قیطاسی پس از 27 سال جاویدالاثر بودن روز پنجشنبه با بدرقه پرشور مردم وفادار نهاوند تشییع شد و در گلزار شهدای این شهر آرام گرفت.شهید احمدعلی قیطاسی متولد سال 1344 از نیروی رسمی ژاندارمری سابق بود که در سال 1366 به همراه یکی از همرزمانش برای شناسایی در منطقه زبیدات عراق وارد خاک این کشور می‌شوند که توسط نیروهای بعثی اسیر شده و به پادگان العماره منتقل می‌شود. وی تا سال 69 در این پادگان اسیر بوده و هنگام آزادی اسرا مقدمات بازگشت وی به وطن فراهم می‌شود اما به علت اعتراض او به مسوولان پادگان درگیری بین او و سربازان بوجود می‌آید که در ‌‌نهایت وی به شهادت می‌رسد و در‌‌ همان منطقه دفن می‌شود. پیکر مطهر این شهید والامقام به تازگی از سوی گروه تفحص شهدا شناسایی شده است. شهرستان نهاوند در دوران دفاع مقدس 850 شهید سرافراز را تقدیم اسلام و انقلاب اسلامی کرد. شهرستان نهاوند با جمعیت حدود 190 هزار نفر در جنوب استان همدان واقع شده است./ISNA


[ شنبه 93/9/15 ] [ 10:9 صبح ] [ SABER ] [ نظرات () ]
الهام چرخنده، بازیگر سینما و تلویزیون که چند وقتی است خودش چادری شده با حضور در محافل مختلف زنان ایرانی را به استفاده از حجاب «چادر» تشویق می‌کند. او در آخرین اقدامش
موفق شد شهربانو و سهیلا منصوریان، خواهران قهرمان ورزش وشوو را چادری کند.

چرخنده که جدیدا نام خانوادگی اش را به «زهرایی» تغییر داده در جدیدترین مطلب اینستاگرامی اش نوشته است: «سلام ....نیم نگاه حضرت زهرا(س) تعجب ندارد !!! . درست دو روز بعد از

دیدار با قهرمانا، شهربانو بهم زنگ زد .. صداش مثل همیشه توش یک عالمه حیا و قدرت بود ... . جانم دخترم، چی؟ "صدات قطع و وصل میشه ! . گفتم ، یه خواهش دارم نگید نه ! چشم !

ولی نباید بدونم قهرمانا از الهام چی می‌خوان ؟! . پشت فرمون بودم .از چیزی که می‌شنیدم دوباره قلبم آکنده از تضاد شادی و بغض تحسین و غرور بود .. . الو صدامو دارید ؟! . بله می‌شنوم 

.. فکراتونو کردید ؟! شماها ورزشکارید سختتون نیست ؟! جلو دست وپاتون رو نمی‌گیره ؟! جو زده نشدید؟! این راه سخته ها، شاید در ظاهر طرفدارانتون رو از دست بدیدا ؟! دیگه نگذاشت

ادامه بدم .... ... یک کلمه .. می‌خوایم زهرایی شیم.. می‌خوایم چادری شیم ..یا علی ؟ علی علی ..... ******خواهران قهرمان ورزش وشوو. شهربانو و سهیلا منصوریان ...بعد از تقدیم


مدال طلای جهانی خود به رهبر عزیزمان تاج بندگی را بر سر کردند .....مبارکمان بادا ».http://cms.jamejamonline.ir/Media/Image/1393/09/11/635531393191113558.jpg

الهام چرخنده چندی پیش با حضور در ویژه برنامه شبکه نور در مرکز صدا و سیمای استان قم انگشتر، تسبیح و ساعت خود را به حراج نیکوکاری گذاشت. همچنین در این برنامه اتفاقی رخ داد

که الهام چرخنده چادری شدن خود را با گفتن جمله «لبیک یا حضرت معصومه» رسما مقابل دوربین پخش زنده اعلام کرد. 

 

منبع: جام جم


[ شنبه 93/9/15 ] [ 9:30 صبح ] [ SABER ] [ نظرات () ]

دو آیه برای عبور از دو چالش(دو آیه از قرآن کریم که رهبر انقلاب در در 14 خرداد امسال استفاده کردند)

دو آیه از قرآن کریم که رهبر انقلاب در در 14 خرداد امسال استفاده کردند

دو آیه برای عبور از دو چالش

 

بررسی شیوه‌ی سخنرانی رهبر انقلاب – خصوصا در دیدارهای مهم و مردمی- نشان می دهد که ایشان معمولا آیه یا آیاتی از قرآن را مَطلع بیانات خود قرار می دهند. اما نکته قابل توجه آن است که این آیات به لحاظ معنایی در ارتباط با منظومه‌ی سخنانی است که قرار است توسط ایشان در آن روز و سخنرانی خاص بیان شود.

برای مثال، ایشان در ابتدای خطبه‌های نماز جمعه‌ی مهم و تاریخی 29 خردادماه 1388، آیه‌ی چهارم از سوره‌ی مبارکه‌ی «فتح» را تلاوت فرمودند: «هُوَ الَّذِی أَنزَلَ السَّکِینَةَ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لِیَزْدَادُوا إِیمَانًا مَّعَ إِیمَانِهِمْ وَلِلَّهِ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَکَانَ اللَّهُ عَلِیمًا حَکِیمًا». چنان‌چه می‌دانیم این آیه ناظر به ماجرای حدیبیه است که به دلیل حوادثی که در آن مقطع برای مسلمانان به وجود آمده بود، عده‌ای از مسلمانان دچار اضطراب و دلهره شدند و خداوند در این آیه بشارت نزول «سکینه» و «آرامش» را به مسلمانان وعده می‌دهد. رهبرانقلاب نیز با قرائت این آیه تلویحا درصدد بیان این مطلب بودند که پس از وقوع حوادث و آشوب‌های هفته‌ی اول پس از انتخابات سال 88 که موجب اضطراب برخی از دوستداران انقلاب اسلامی شد، این حوادث از بین رفتنی است و انشاءالله خداوند بار دیگر سکینه و آرامش را به دل‌های مؤمنین و جامعه‌ی اسلامی باز خواهند گرداند. که البته چنین هم شد.

از این منظر، آیاتی که رهبر انقلاب در ابتدای سخنان خود در 14 خرداد امسال و در حرم امام خمینی قرائت فرمودند نیز می‌تواند قابل توجه باشد که در این نوشتار سعی می‌شود به‌طور اختصار اشاراتی به آن شود:

رهبرانقلاب با قرائت این آیه تلویحا درصدد بیان این مطلب بودند که پس از وقوع حوادث و آشوب‌های هفته‌ی اول پس از انتخابات سال 88 که موجب اضطراب برخی از دوستداران انقلاب اسلامی شد، این حوادث از بین رفتنی است و انشاءالله خداوند بار دیگر سکینه و آرامش را به دل‌های مؤمنین و جامعه‌ی اسلامی باز خواهند گرداند. که البته چنین هم شد.

*  آیه‌ی اول
اولین آیه‌ای که ایشان قرائت فرمودند، بخشی از آیه‌ی 10 سوره‌ی مبارکه‌ی «حشر» بود: «رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِإِخْوَانِنَا الَّذِینَ سَبَقُونَا بِالْإِیمَانِ وَلَا تَجْعَلْ فِی قُلُوبِنَا غِلًّا لِّلَّذِینَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّکَ رَؤُوفٌ رَّحِیمٌ»: «پروردگارا! ما و برادران ما را که در ایمان بر ما پیشى گرفته‌اند بیامرز، و در دل‌هایمان حسد و کینه‌اى نسبت به مؤمنان قرار مده، پروردگارا! تو مهربان و رحیمى.»

از نظر نگارنده و با توجه به مفاد آیه، رهبر انقلاب با قرائت این آیه سعی داشتند یاد پیشگامان و کسانی که برای رسیدن انقلاب اسلامی به این مرحله از تاریخ، مجاهدت کرده و با نثار جان و مال خود در راه اهداف انقلاب تلاش کرده‌اند را زنده نگاه دارند. بی‌شک در رأس این افراد حضرت امام خمینی رحمه‌الله که آغازکننده‌ی این راه بود، مدّ نظر ایشان بوده و پس از آن کسانی که نیروهای تراز اول انقلاب محسوب می‌شدند نظیر شهیدان بهشتی، مطهری، رجایی، باهنر و همه‌ی شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را می‌توان نام برد.

دیگر اینکه آیه‌ی فوق بیانگر به‌وجود آمدن فضای «برادری» و «وحدت» در میان جامعه‌ی مسلمن است. استفاده از کلمه‌ی «اخوان» به معنای «برادران» و استمداد از خداوند رئوف و رحیم در پایان آیه همه حاکى از روح محبت و صفا و برادرى است که می‌بایست بر کل جامعه‌ی اسلامى حاکم باشد. بنابراین هر کس هر خوبی و نیکى که مى‌خواهد نباید تنها براى خود بخواهد، بلکه تلاش‌ها و تقاضاها باید همه به صورت جمعى و براى جمع انجام گیرد و دل‌های مردم جامعه نیز از زذائل اخلاقی شسته و پاک شود. البته واضح است که این سخن بدان معنا نیست که می‌بایست در برابر انحرافات و کارهای غیرقانونی و غیرشرعی که برخی افراد انجام داده‌اند، اغماض کرده و آنها را نادیده گرفت، چنان‌چه با توجه به آیات دیگر این سوره نیز چنین موضوعی مستفاد نمی‌شود. روشن است که چنین موضوعی در مورد کسانی صدق می‌کند که بر سر عهد خود در اجرا و رعایت احکام و حدود جامعه‌ی اسلامی استوار هستند و از آن عدول نمی‌کنند.

اولین آیه‌ای که ایشان در حرم امام راحل رحمه‌الله قرائت فرمودند، بخشی از آیه‌ی 10 سوره‌ی مبارکه‌ی «حشر» بود: «رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِإِخْوَانِنَا الَّذِینَ سَبَقُونَا بِالْإِیمَانِ وَلَا تَجْعَلْ فِی قُلُوبِنَا غِلًّا لِّلَّذِینَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّکَ رَؤُوفٌ رَّحِیمٌ»: «پروردگارا! ما و برادران ما را که در ایمان بر ما پیشى گرفته‌اند بیامرز، و در دل‌هایمان حسد و کینه‌اى نسبت به مؤمنان قرار مده، پروردگارا! تو مهربان و رحیمى.»

*  آیه‌ی دوم
دومین آیه‌ای که رهبر انقلاب در ابتدای سخنان خود قرائت فرمودند، آیه‌ی 88 سوره‌ی مبارکه‌ی «یونس» بود: «وَ قَالَ مُوسَى رَبَّنَا إِنَّکَ آتَیْتَ فِرْعَوْنَ وَمَلأهُ زِینَةً وَأَمْوَالاً فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا رَبَّنَا لِیُضِلُّواْ عَن سَبِیلِکَ رَبَّنَا اطْمِسْ عَلَى أَمْوَالِهِمْ وَاشْدُدْ عَلَى قُلُوبِهِمْ فَلاَ یُؤْمِنُواْ حَتَّى یَرَوُاْ الْعَذَابَ الأَلِیمَ»: «تفسیر نمونه» در ترجمه‌ی این آیه چنین نوشته است: «و موسی(ع) گفت: پروردگارا تو فرعون و اطرافیانش را زینت و اموال در زندگى دنیا بخشیده‌اى اما عاقبت داشتن این زینت و ثروت آن شده که بندگانت را از راه تو منحرف و گمراه مى‌سازند، پروردگارا، اموال‌شان را نابود کن و دل‌هایشان را سخت گردان که دیگر ایمان نیاورند تا عذاب دردناک را ببینند.»
آیه‌ی فوق و دعایی که حضرت موسی(ع) در قبال فرعون و یارانش کرد، ناظر به آخرین مرحله از مبارزات حضرت موسی(ع) با فرعون است. یعنی هنگامی‌که حضرت موسی(ع) همه‌ی تلاش خود را برای هدایت فرعون و یارانش انجام داد و از همه ابزار و وسائل تبلیغی برای راهنمایی آنها استفاده کرده و آنان هم‌چنان «تکبّر» (فاستکبروا) ورزیده و به خداوند ایمان نیاوردند، حضرت موسی(ع) این دعا را از خدا درخواست کرد.
«ملاء» به اَشراف پر زرق و برق گفته مى شود که ظاهرشان چشم پُر کن و حضورشان در اجتماع در همه جا دیده مى شود، و معمولا در آیاتى از قبیل آیات مورد بحث به معنى دار و دسته و اطرافیان و مشاوران مى آید.
هم‌چنین در «تفسیر المیزان» آمده است کلمه‌ی «زینة» بناء نوع از مصدر «زین» به معناى آراستن است، و آن حالت و وضعى‌ است که موجودى، آن را به خود مى‌گیرد و باعث مى‌شود که موجودى دیگر جذب به آن شود. کلمه‌ی «طمس» نیز به معناى آن است که چیزى به طرف پوسیدگى و کهنه‌شدن و دگرگونى یابد. پس معناى اینکه موسى(ع) از خداى تعالى خواست: «اطْمِسْ عَلى‌ أَمْوالِهِمْ» این است که وضع اموال فرعونیان را به سوى فنا و زوال تغییر دهد. جالب آنکه آن‌چنان که در «تفسیر نمونه» آمده است: «در بعضى از روایات وارد شده که پس از این نفرین، اموال فرعونیان به صورت سفال و سنگ در آمد، شاید کنایه از این باشد که آنچنان «بحران اقتصادى» دامان‌شان را گرفت که ارزش ثروت‌هایشان به کلى سقوط کرد، و همچون سفال بى قیمت شد!»
جالب آن‌که در آیه‌ی بعدی این‌گونه می‌آید که خداوند دعای حضرت موسی(ع) (و برادرش هارون) را مستجاب کرده و به آنان می‌گوید که «استقامت» به خرج داده و از راه جاهلان پیروی نکنند: «قَالَ قَدْ أُجِیبَت دَّعْوَتُکُمَا فَاسْتَقِیمَا وَلاَ تَتَّبِعَآنِّ سَبِیلَ الَّذِینَ لاَ یَعْلَمُونَ».
از این منظر، اگر مهم‌ترین خصیصه‌ی فرعون و یارانش را «استکبار» بدانیم، از نظر نگارنده، شاید مراد رهبر انقلاب از قرائت این آیه، توجه دادن ناظران داخلی و بین‌المللی به نماد استکبارطلبی در دوران حاضر باشد. یقینا نماد استکبار در عصر کنونی چیزی نیست جز حکومت آمریکا. حکومت آمریکا را در حال حاضر می‌توان نماد استکبارطلبی دانست که فرعون‌وار داعیه‌ی خدایی دارد و به دلیل برخورداری از برخی زینت‌های دنیوی و توان اقتصادی، بر سایر کشورها زور گفته و از پذیرش سخن حق نیز سر باز می‌زند.

به نظر می‌رسد دو آیه‌ای که رهبر انقلاب قرائت فرمودند، ناظر به دو چالشی باشد که ایشان در همین سخنرانی به آن اشاره کردند. در مواجهه با «چالش درونی»، همان‌گونه که رهبر انقلاب بیان داشتند، حفظ «انسجام داخلی» و وحدت و برادری، راه‌کار اصلی و اساسی است. و در مواجهه با «چالش بیرونی»، یعنی مزاحمت‌های استکبار و فرعون زمان، استقامت به خرج دادن و بر مسیر الهی ثابت قدم ماندن است.

در طول دوران بعد از انقلاب اسلامی، حکومت آمریکا مانند فرعون تنها بدین دلیل که جمهوری اسلامی کشوری مستقل است به دنبال ساخت جامعه‌ی دینی و الهی است و پرچم «خدا محوری» در جهان را عَلَم کرده است، با آن مخالفت کرده و از انواع و اقسام راه‌ها و ابزارها برای ضربه زدن به آن استفاده کرده و می‌کند. کمک نظامی و تسلیحاتی به ارتش عراق در طول دوران جنگ هشت ساله، طراحی چندین کودتا علیه جمهوری اسلامی، وضع تحریم‌های یک‌جانبه و شدید بین‌المللی علیه ایران، راه‌اندازی و حمایت از فتنه‌گران برای ایجاد آشوب‌های داخلی، طراحی جنگ‌های رسانه‌ای و تبلیغی، کمک‌های اطلاعاتی برای ترور اندیشمندان ایرانی و… همه و همه مؤید دشمنی امریکا با ایران است.
از این زاویه، به نظر می‌رسد دو آیه‌ای که رهبر انقلاب قرائت فرمودند، ناظر به دو چالشی باشد که ایشان در همین سخنرانی به آن اشاره کردند. در مواجهه با «چالش درونی»، همان‌گونه که رهبر انقلاب بیان داشتند، حفظ «انسجام داخلی» و وحدت و برادری، راه‌کار اصلی و اساسی است. و در مواجهه با «چالش بیرونی»، یعنی مزاحمت‌های استکبار و فرعون زمان، استقامت به خرج دادن و بر مسیر الهی ثابت قدم ماندن است.

پی‌نوشت:
محتوای این مطلب با استفاده از دو تفسیر گرانقدر «المیزان» و «نمونه» نوشته شده است.

منبع سایت مقام معظم رهبری

[ چهارشنبه 93/9/12 ] [ 12:14 عصر ] [ SABER ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

عضو بسیج دانش آموزی شهرستان اردبیل
موضوعات وب
امکانات وب



بازدید امروز: 15
بازدید دیروز: 2
کل بازدیدها: 66834